На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Нарада фахівців підприємств-членів АВЛУ стосовно проекту наказу МОЗ України “Про внесення змін до Інструкції про порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі”

 

За результатами зустрічі керівників підприємств-членів АВЛУ, яка відбулася 18 квітня п.р., директором Асоціації Алєксєєвою О.А. було скликано нараду фахівців підприємств, яка відбулася у приміщенні АВЛУ за адресою: м.Київ, вул. Костьольна, буд. 7, офіс 11, у п’ятницю, 20 квітня п.р., об 11 год.

На нараді розглядався оприлюднений на офіційному сайті Держлікслужби проект наказу МОЗ України “Про внесення змін до Інструкції про порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі” (чинна Інструкція затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 30 жовтня 2001 року №436, зареєстрована в Міністерстві юстиції України 5 лютого 2002 р. за №107/6395).

Учасники звернули увагу, що проектом не передбачено буд-яких змін до чинного пункту 4.8. Інструкції (містить перелік груп лікарських засобів, що підлягають обов’язковій лабораторній перевірці).

У зв’язку із тим, що питання формування ціни здійснення лабораторного контролю якості, останнім часом, стає щодалі гострішим, вартість аналізів щодалі більш обтяжлива для підприємств-виробників, учасники наради погодилися з думкою про необхідність надати розробнику нормативно-правового акта економічно обґрунтовані пропозиції з порушеного питання для урахування під час подальшого опрацювання проекту.

Для формування узгодженої позиції виробників та, у зв’язку з вимогою Держлікслужби надати пропозиції до п’ятниці, 20 квітня п.р., Асоціацією підготовлено та надано на погодження учасникам наради, які представляють членів Асоціації, проект листа-звернення до розробника регуляторного акта.

У процесі обговорення питання та наданих учасниками відомостей про витрати кожного підприємства на здійснення лабораторного аналізу якості, проведеного за направленням Держлікслужби, до проекту листа АВЛУ було включено інформацію про вартість аналізів однієї серії, що проводяться підприємством власними атестованими лабораторіями; про середню вартість аналізів однієї серії, які проводяться уповноваженими Держлікслужбою лабораторіями; іншу інформацію економічного характеру. Крім того, учасники дійшли висновку, що проведення лабораторного контролю за направленням Держлікслужби вплине на собівартість ліків, а саме: призведе до подорожчання вітчизняних ліків до 5%.

Учасники погодилися з пропозицією Асоціації та прийняли узгоджене рішення про доцільність вилучення з чинного наказу пункту 4.8., оскільки вітчизняні підприємства- члени АВЛУ, працюють умовах НВП, мають власні атестовані, акредитовані, сертифіковані лабораторії, вартість проведення аналізу в них значно нижча за вартість аналізів, які проводяться за направленням Держлікслужби.

За результатами наради учасники погодили проект звернення АВЛУ на ім’я Голови Державної служби України з лікарських засобів Соловйова О.С. із зауваженнями до проекту наказу МОЗ України “Про внесення змін до Інструкції про порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі”, (лист вих №172 від 20.04.2012) а також проект аналогічного звернення до Міністерства охорони здоров’я України. 

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio