На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Обговорення проекту Закону України “Про лікарські засоби” (реєстр.№2162), з урахуванням рекомендацій експертів ВООЗ

Представники Асоціації “Виробники ліків України”, на запрошення народного депутата України Шипка А.Ф., 13 травня п.р. взяли участь у засіданні круглого столу, метою якого було обговорення проекту Закону України “Про лікарські засоби” (реєстр.№2162), з урахуванням рекомендацій експертів ВООЗ.

 

Участь у засіданні взяли представники органів влади, представники фармацевтичної спільноти, громадських організацій.

 

У вступному слові ініціатор проекту висвітлив історію питання та нагадав присутнім, що проект став результатом діяльності Робочої групи, створеної при Комітеті Верховної Ради України, яка тривала понад 8 місяців, і до якої входили усі зацікавлені сторони ринку.

 

Учасники заслухали доповідь керівника юридичної групи з підготовки проекту Закону України “Про лікарські засоби” Алешка Д.В., у якій прокоментовано рекомендації та висновки фахівців ВООЗ до проекту Закону.

 

Учасники обговорили основні проблемні питання проекту, та висловили думку про необхідність подання у сесійну залу єдиного узгодженого проекту: або шляхом доопрацювання проекту №2162, або шляхом об’єднання проектів народних депутатів Шипка А.Ф. (реєстр.№2162) та Мусія О.С. (реєстр.№2162-1) у один проект.

 

Наразі, розробниками очікуються додаткові висновки ВООЗ на додатковий запит народного депутата Шипка А.Ф. стосовно окремих проблемних питань імплементації норм законодавства ЄС до проекту закону.

 

Асоціація братиме участь у подальшому опрацюванні обох проектів законів, про що інформуватиме додатково.

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio