На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Про участь в засіданні Комітету з питань податкової політики при Державній фіскальній службі України

Представник Асоціації як інституту громадянського суспільства 8 вересня 2015 року взяв участь в засіданні Комітету з питань податкової політики при ДФС з Комітетом з питань податкової політики Громадської ради при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі та новообраними членами Громадської ради при Міністерстві фінансів України.

Під час засідання Комітету учасники розглянули питання Порядку денного:

1. Практика запровадження СЕА ПДВ із депонуванням. Проблемні питання, приклади, шляхи вирішення. Подання запитів на отримання інформації щодо стану розрахунків з ПДВ (показники формули, реєстраційні суми, задекларовані податкові зобов’язання/кредит, залишки на казначейських рахунках, тощо). 

Подання запиту на Міністерство економічного розвитку та торгівлі щодо проведення аналізу впливу на економіку запровадженої системи електронного адміністрування ПДВ з депонуванням.

2. Обговорення питання щодо практичного втілення норм наказу Міністерства фінансів від 20 липня 2015 року №651 “Про затвердження змін до бюджетної класифікації” щодо заліку передплат з податку на прибуток.

3. Обговорення Концепції податкової реформи.

 

Ключовим питанням засідання комітету з питань податкової політики Громадської ради при Державна фіскальна служба України було функціонування системи електронного адміністрування ПДВ.

Основною проблемою, на яку нарікають платники податків, залишається врахування в формулі від’ємного значення сум податку (рядок 24). До інших „лагів” у системі останнім часом додалася ще й проблема з реєстрацією коригувань податкових накладних.

Народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Тетяна Острікова, яка завітала на захід, підтвердила, що СЕА має суттєві недоліки, та повідомила про декілька фактів, коли від’ємні значення ПДВ корегувалися, а  проблему існування конвертацій них центрів – не вирішено.

 

Думки громадськості щодо того, що краще - скасувати СЕА чи вдосконалити, розділилися. Тим часом, як повідомила віце-президент УСПП Юлія Дроговоз, на сайті Президента України вже з’явилася петиція про скасування системи депонування коштів на ПДВ-рахунках: https://petition.president.gov.ua/petition/4403

Щодо податкової реформи взагалі в об’єднаному авторському колективі концепції від громадянського суспільства заявляють: як такого широко розрекламованого діалогу не було. „Раніше нас взагалі не чули. Тепер нас вислуховують, а потім оголошують СВОЄ”, - зауважив координатор ГП „Нова Країна” Павло Себастьянович.

У свою чергу, Тетяна Острікова переконана: „Тональність урядовців у висловах „ми встановлюємо”, „ми запроваджуємо” є неприпустимою. У нас парламентсько-президентська республіка. Ми за ЦЕ ще не голосували”.

Коли податкова реформа перетвориться із концепції на конкретний законопроект, наразі невідомо. Раніше голова ДФС Роман Насіров припускав, що вже в вересні парламент її ухвалить. Днями ж Міністр фінансів України Наталія Яресько анонсувала широке обговорення майбутньої податкової реформи в областях впродовж найближчого місяця і тільки потім, після коригувань концепції на думку населення, слід чекати на появу законопроекту. Коли ж її буде ухвалено, пані міністр не ризикнула прогнозувати.

 

Наразі учасникам повідомили, що на 17 вересня 2015 року заплановане  засідання Громадської ради при ДФС, на яке будуть запрошені представники влади.

 

Про подальшу діяльність представника Асоціації у складі Громадської ради при ДФС, а також прийняті Громадською радою рішення члени АВЛУ будуть повідомлятися додатково.

 

 

Додатки.

Петиція про скасування системи депонування коштів на ПДВ-рахунках: https://petition.president.gov.ua/petition/4403

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio