На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Про співпрацю з підкомітетом з питань законодавчого забезпечення розвитку фармації Комітету ВР України з питань охорони здоров’я

              Асоціація “Виробники ліків України”, за результатами моніторингу проходження проектів законів про лікарські засоби, за результатами першого засідання підкомітету з питань законодавчого забезпечення розвитку фармації Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, яке відбулося 17 квітня п.р., та засідання  робочої групи при підкомітеті, яке відбулося  18 квітня п.р., інформує про наступне.

             Комітетом  Верховної Ради України з питань охорони здоров’я 17 квітня п.р. утворено підкомітет з питань законодавчого забезпечення розвитку фармації, до складу якого увійшли народні депутати України О.Біловол, І.Сисоєнко, О.Мусій, К.Яриніч, А.Шипко (голова). Головним завданням підкомітету визначено формування законодавчої бази розвитку фармацевтичного сектора галузі охорони здоров’я, яка має враховувати потреби населення, діяльність суб’єктів ринку, євроінтеграційний вектор подальшого розвитку країни та рекомендації міжнародних експертів.

            Ураховуючи, що проекти законів “Про лікарські засоби”  за реєстр. №№2162, 2162-1, 2162-д, внесені протягом 2015 та 2016 років народними депутатами України А.Шипком, О.Мусієм та групою народних депутатів, відкликані,  існує нагальна потреба у підготовці та прийнятті узгодженого з експертами ринку проекту Закону, який матиме перспективу бути прийнятим Верховною Радою України.

             З метою опрацювання єдиного проекту закону, на заміну відкликаних, для урахування думки представників експертного середовища, було створено робочу групу та 18 квітня проведено перше її засідання.

            До складу робочої групи увійшли А.Шипко (голова), Р.Світлий (заступник голови), К.Косяченко, І.Крячок, В.Руденко, С.Буніна, Т.Котляр, О.Чумак, О.Кропивний, О.Спіженко, І.Сорока, В.Сердюк (склад групи є відкритим для інших учасників).

            Робочій групі доручено опрацювати проект протягом місяця (не пізніше кінця травня), та подати його на розгляд підкомітету з питань законодавчого забезпечення розвитку фармації, щоб підкомітет рекомендував проект закону Комітету.

            Принагідно зазначаємо, що Асоціація, за результатами неодноразових нарад із фахівцями підприємств-членів АВЛУ, надавала власні пропозиції до проекту та, братиме участь у подальшому обговоренні і опрацюванні документа, про що інформуватиме додатково.

 
<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio