На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Про ініціативи Європейської комісії щодо відмови від SPC

Асоціація “Виробники ліків України” на основі матеріалів, які одержує від Асоціації “Ліки для  Європи”, інформує про реакцію та позицію Асоціації “Medicines for Europe” на переговорний мандат Ради Європи відносно реалізації ініціативи Європейської комісії щодо відмови від додаткових захисних сертифікатів (supplementary protection certificates /SPC/),  які  розширюють права інтелектуальної власності після спливу строку  дії першого патенту на лікарські засоби.

Асоціація “Ліки для  Європи”, як зазначено у її офіційній заяві, високо оцінує щойно досягнуту в Раді Європі домовленість про відмову від  додаткових захисних сертифікатів, яка показує політичну волю до просування переговорів. Наразі, існує позитивний імпульс як у Раді Європи, так і у Європейському парламенті щодо відмови від SPC. Обидві установи, здається, прагнуть досягти успішного завершення процесу відмови, в рамках цього законодавчого органу, і вирішують його за ключовими пунктами.

            Ліки для Європи звертають увагу на важливість відображення усіх домовленостей у тексті  документа, який прийматиметься на законодавчому рівні, та на необхідності  якнайшвидшого започаткування процесу відмови від SPC.

На думку фахівців, європейська індустрія, що займається виробництвом генериків та біосимілярів, стоїть на порозі створення значного числа додаткових робочих місць: ця мета буде досягатися по мірі того, як почне розширюватися доступ пацієнтів до високоякісних препаратів. Європі слід негайно затвердити цілеспрямовану відмову від SPC з метою одержання зиску із цієї колосальної можливості для розвитку фармацевтичного виробництва у Європі.

У оголошеному у грудні 2018 року спільному зверненні виробників генеричних лікарських засобів, платників податків, деяких інших суб’єктів ринку до європейських інституцій, на підтримку ініціативи щодо відмови від  SPC, зазначено, що відмова від виробництва SPC пропонує рідкісну можливість для ЄС забезпечити постачання ліків, стимулювати доступ до ліків через чесну конкуренцію після закінчення терміну дії SPC і зробити Європу глобальним центром фармацевтичного виробництва.

 

АВЛУ здійснює моніторинг наявної інформації від Асоціації “Ліки для Європи” та законодавчих ініціатив ЄС, зокрема, у сфері інтелектуальної власності, та інформуватиме про актуальні теми додатково. 

 

Додаток:

1 Інформаційна довідка про ініціативи Європейської комісії щодо відмови  від  SPC.

2. Прес-реліз Асоціації “Medicines for Europe”.

3. Спільне звернення виробників генеричних препаратів до європейських інституцій.

4. EU Timeline (презентація графіка) проходження ініціативи про відмову від SPC.

 

 

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio