На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

До свого 95-річчя «Фармак» подвоїв потужності асептичного виробництва

Асоціація «Виробники ліків України» надає публікацію із сайту АТ «ФАРМАК»
про відкриття нового виробничого корпусу. У відкритті сучасного виробництва
брав участь Президент Асоціації Петро Багрій.

 

Щирі вітання колективу з нагоди  нових досягнень!

 

 

До свого 95-річчя «Фармак» подвоїв потужності асептичного виробництва

 

 

За рахунок нового виробництва компанія збільшить випуск стерильних рідких лікарських засобів, попит на які під час пандемії значно зріс.

 

Новий виробничий корпус – це побудована з нуля семиповерхова будівля, де розміщено більш як 20 одиниць основного технологічного обладнання та близько 100 інженерного.  Інвестиції становлять 50 млн євро. Проект тривав два роки.

 

Нове виробництво оснащено високопродуктивними лініями – до 36 000 ампул, 12 000 флаконів, 7500 небул та 3600 пластикових флаконів за годину.

 

Вперше у «Фармак» при проектуванні застосували технологію тривимірного моделювання та візуалізації архітектури будівлі й ландшафтного оформлення. Це дало можливість відчути ефект присутності, об’єктивно оцінити переваги проекту та усунути недоліки в ході проектування, а також знизити ризики помилок під час реалізації проекту.

 

 

«Цього року «Фармак» виповнюється 95 років. Це визначна дата. Мало хто з українських підприємств може похизуватися такою історією. А ми не тільки зберегли стратегічне виробництво у найважчі для країни часи, а й вивели його в лідери ринку, продукцію якого купують по всьому світу. Сьогодні «Фармак» – це дзеркало можливостей української фармгалузі на міжнародній арені. Ми експортуємо продукцію у більш ніж 25 країн. Компанія змогла цього досягти завдяки кропіткій праці та постійному розвитку. За останні  п’ять років обсяги виробництва  зросли на 59%. За цей час ми відкрили новий завод з виготовлення АФІ в м. Шостка, виробництво супозиторіїв, дільницю з виготовлення твердих лікарських засобів, запустили  нову пакувальну лінію твердих форм та лінію пакування саше, почали виробництво очних суспензій. Також, розуміючи, що майбутнє фармацевтики за складними розробками, ми запустили інноваційний R&D комплекс та дослідно-промислову дільницю біотехнологічного напряму. І сьогодні, до свого ювілею, вже традиційно, ми відкриваємо нове виробництво. У цей проект було інвестовано 50 млн євро. Це ультрасучасний цех з виготовлення стерильних лікарських засобів. Запустивши це виробництво, ми удвічі збільшуємо потужності  з виробництва асептичної продукції. І тут  будуть випускатися ліки, які сьогодні вкрай необхідні для подолання наслідків COVID-19. Це і «Пропофол», і «Дексаметазон», який нещодавно пройшов перекваліфікацію ВООЗ, та десятки інших, життєво важливих препаратів. Ми пройшли великий шлях за 95 років, зробили кардинальний прорив у компанії і в галузі за 25 років. Динаміку нашого розвитку можна подивитися за п’ять років і сьогодні горизонт планування у «Фармак» – 7-10 років. Це нові виклики, нові можливості, нові напрями. Відкриваючи сучасний комплекс, ми робимо крок у майбутнє, адже ліки для сучасної людини повинні виготовлятися на сучасному високотехнологічному обладнанні. Українці гідні найкращих технологій і кращої якості – саме те, що пропонує «Фармак», створюючи інноваційні можливості для виробництва ліків високої якості», – зазначила Філя Жебровська, Голова Наглядової ради АТ «Фармак».

 

 

Довідка про проект:

Інвестиції у проект – 50 млн евро

Проект тривав три роки

Відкривши нове виробництво, «Фармак» удвічі збільшив асептичні потужності

На нових дільницях планується випускати:

розчини, емульсії, суспензії для ін’єкцій в ампулах 1 мл, 2 мл, 3 мл, 5 мл, 20 мл

розчини, емульсії, суспензії для ін’єкцій у флаконах 20 мл, 50 мл, 100 мл

інгаляційні розчини в небулах 2 мл, 4 мл

очні краплі в пластикових флаконах 10 мл

Потужність цеху:

До 36 000 шт./год в ампулах

До 12 000 шт./год у флаконах

До 7500 шт./год у небулах (2-га черга)

До 3600 шт./год. у пластикових флаконах (2-га черга)

У новому цеху працюватимуть:

три дільниці

загальна кількість персоналу – 136 осіб (123 працівники, 13 – ІТП)

Дві дільниці будуть функціонувати в наступному році, третя – у 2022 р.

Для прискорення робіт у цілому по проекту «Фармак» уперше отримав проект в 3D моделюванні. Це дало змогу оперативно усувати колізії з трасування інженерних мереж,  обв’язки технологічного обладнання, а також багато суперечливих моментів під час виконання монтажних робіт.

Нове виробництво оснащене інноваційним обладнанням провідних світових брендів

  • Постачальником лінії наповнення РЛЗ стала традиційно компанія Bosch, яка вже понад 20 років є надійним партнером та основним постачальником високопродуктивних ліній наповнення ампул, флаконів та шприців у «Фармак».
  • Процесна схема, що складається з 2-х ідентичних ліній приготування розчинів, – виробник італійська компанія TecNinox. Кожна лінія – це дві схеми приготування та буферні реактори, загалом це 10 реакторів, 2 гомогенізатори високого тиску та інше допоміжне обладнання.
  • Система підготовки елементів обладнання та матеріалів – стерилізатори та мийні машини від швейцарської компанії Belimed.
  • Система підготовки чистих середовищ: генерація води очищеної – від польських партнерів CM Systems; система отримання води для ін’єкції та чистої пари – від німецьких колег, компанії Pharmatec Bosch.
  • Інші європейські бренди, постачальники додаткового обладнання: холодильні машини BlueBox (Італія), ізолятор для наважок високоактивних речовин – Telstar (Англія), вагове обладнання – Mettler Toledo (Німеччина), VHP-камери Fedegari (Італія), ламінари – УНІтехнології (Україна), кондиціонери GEA (Чехія), конструкції чистих приміщень – KlimaOprema (Хорватія), підготовка одягу (прання), Miele та інше.

 

 

Публікація із Сайту АТ «ФАРМАК»

 

 

 

 

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio